Mindenki szereti a limonádét. Olcsó, frissítő, egészséges. És finom, főleg, ha kerül bele egy kis csavar. Limonádé variációk következnek.
Limonádé alaprecept
Limonádé hozzávalók
2 citrom + ½ a díszítéshez (ez utóbbi elhagyható)
4-5 ek. méz/xilit/stevia/cukor (ízlés szerint)
1 liter víz
Limonádé elkészítése
1. Kifacsarjuk a citromok levét, egyneművé keverjük az ízlés szerinti édesítővel.
2. Felöntjük a vízzel, elkeverjük. Ízlés szerint behűtjük és citromkarikákkal, citromhéjcsíkokkal kínáljuk.
A kis csavar pedig a különféle gyógyfüvek, ehető virágok hozzáadása a limonádéhoz.
Az intenzívebb íz elérése érdekében a rózsaszirmokat, a fenyőhajtást, illetve a bodzavirágokat 2-3 óra hosszára vízbe áztatjuk, ezzel a vízzel készítjük el a limonádét. Amennyiben a limonádét „hirtelen felindulásból” ízesítenénk ezekkel, kínálás előtt hagyjuk kicsit állni.
Rózsás limonádé
Hozzávalók:
limonádé
rózsaszirom, rózsabimbó
A rózsaszirmokat kevés limonádéban összetörjük egy alkalmas eszközzel vagy akár egy fakanállal. Az összetört rózsaszirmokat feltöltjük a limonádéval, majd citromkarikákkal és rózsabimbóval díszítve tálaljuk.
Fenyős limonádé
Hozzávalók:
limonádé
zsenge fenyőhajtások
A fenyőhajtásokat kevés limonádéban összetörjük egy alkalmas eszközzel vagy akár egy fakanállal. Az összetört hajtásokat feltöltjük a limonádéval, majd citromkarikákkal és fenyőhajtásokkal díszítve tálaljuk.
Mentás limonádé (Virgin Mojito)
Hozzávalók:
limonádé
mentalevelek
A mentaleveleket kevés limonádéban összetörjük egy alkalmas eszközzel vagy akár egy fakanállal. Az összetört leveleket feltöltjük a limonádéval, majd citromkarikákkal és menta hajtáscsúcsokkal díszítve tálaljuk.
Citromfüves limonádé
Hozzávalók:
limonádé
citromfűlevelek
A citromfűleveleket kevés limonádéban összetörjük egy alkalmas eszközzel vagy akár egy fakanállal. Az összetört leveleket feltöltjük a limonádéval, majd citromkarikákkal és citromfű hajtáscsúcsokkal díszítve tálaljuk.
Fűszeres limonádé
Hozzávalók:
limonádé
kakukkfű, zsálya, borsfű, szurokfű (ízlés szerint)
A fűszereket kevés limonádéban összetörjük egy alkalmas eszközzel vagy akár egy fakanállal. Az összetört leveleket feltöltjük a limonádéval, majd citromkarikákkal és hajtáscsúcsokkal, levelekkel díszítve tálaljuk.
Bodzás limonádé
Hozzávalók:
limonádé
bodzavirág
A bodzavirágokat kevés limonádéban összetörjük egy alkalmas eszközzel vagy akár egy fakanállal. Az összetört virágokat feltöltjük a limonádéval, majd citromkarikákkal és bodzavirággal díszítve tálaljuk.
You must be logged in to post a comment.