A virágok királynője egy különleges desszert formájában is bárkit elbűvöl.
Tökéletes desszertválasztás natúr vagy vintage stílusú esküvői vacsorára is.
Rózsás vaníliafagylalt hozzávalói (kb. 6 gombóc)
- 2 dl sűrű főzőtejszín + 2-3 ek. tej vagy 2 dl normál főzőtejszín (10%-os)
- 1 dl habtejszín
- 7 dkg cukornak megfelelő természetes édesítő, méz (esetleg cukor)
- 1 tk. vaníliakivonat
- negyed vaníliarúd kikapart belseje
- 1 ek. rózsavíz (elhagyható)
- 3 ek. szárított rózsaszirom
- díszítéshez friss vagy szárított rózsaszirmok
Rózsás vaníliafagylalt elkészítése
- A főzőtejszín és tej keverékét kezdjük el melegíteni, adjuk hozzá az édesítőt, és a szárított rózsaszirmot. Melegítsük fel jól, de nem szabad forrnia.
- Ha kellően felmelegedett, vegyük le a tűzről, és hagyjuk kihűlni. Szűrjük át, adjuk hozzá a vanília kikapart belsejét, a vaníliakivonatot és a rózsavizet, majd tegyük egy éjszakára hűtőbe.
- Másnap verjük kemény habbá a habtejszínt. Óvatosan vegyítsük össze az ízesített és a habbá vert tejszínt.
- Öntsük a masszát fagylaltgépbe, majd fagyasszuk, amíg megfelelő állagúvá válik.
- Fagylaltgép nélkül is könnyen elkészíthető. Öntsük egy lezárható edénybe a masszát, tegyük a fagyasztóba, és fél-egy óránként villával óvatosan átkeverve fagyasszuk megfelelő állagúra. Ha túlfagyna, tegyük egy kis időre a hűtőszekrénybe, amíg kicsit kezelhetőbbé válik.
- Tálaláskor díszítsük száraz és összemorzsolt vagy friss rózsaszirmokkal.
Jó étvágyat!