A Zhourat egy libanoni teakeverék, egy tökéletes kombinációja az illatoknak és ízeknek, melyek egy egzotikus világba röpítenek, miközben élvezhetjük a gyógynövények testünkre és lelkünkre gyakorolt áldásos hatásait.
A Közel-Keleten gyakori a rózsa alapú frissítők fogyasztása, hűsítő és emésztőrendszerre gyakorolt hatása miatt a rózsaszirom a mindennapok szerves része.
A rózsa adja a teakeverék igazi különlegességét és egzotikumát is. Ha egy új, érdekes, különleges és nagyon-nagyon ízletes teára vágysz, ne habozz kipróbálni ezt a mágikus keveréket.
A libanoni Zhourat gyógynövénytea a nap bármely szakában fogyasztható élvezeti teaként. Reggeli italként frissítő, energetizáló és jókedvre derítő hatását, nyári melegben hűsítő hatását élvezhetjük. Ha esti teaként fogyasztanád, hagyd ki a keverékből a zöldteát.
A szárított növényi részekből készülő teakeverékből érdemes nagyobb adagot készíteni, így mindig kéznél lesz, már csak egy csésze forró vízre lesz szükség az elkészítéséhez.
Többféle recept is létezik, itt kettőt találhatsz ezek közül. Kóstold meg mindkettőt, és válassz kedvedre, vagy akár használd mindkét keveréket, ha egy pici változatosságra vágysz.
Az első recept eredetileg citromvirágot tartalmaz. Mivel nálunk ennek beszerzése komoly nehézséget okozhat, citromfűvel helyettesítjük.
Íme a hozzávalók:
Zhourat teakeverék recept 1. – virágos változat
1 rész rózsaszirom
1 rész citromfű (vagy citromvirág)
1 rész citromverbéna levél
1 rész kamillavirág
1 rész orvosi ziliz (fehérmályva) virág
1 rész zöldtea
Zhourat teakeverék recept 2. – fűszeres változat
1 rész rózsaszirom
1 rész mentalevél
1 rész citromfű
1 rész kamillavirág
1 rész szurokfűlevél
1 rész édesköménymag
1 rész zsályalevél
Zhourat tea elkészítése
- 1 evőkanál keveréket leforrázunk egy csésze forró vízzel, 5 percig állni hagyjuk, majd leszűrjük.
- Ízesítés nélkül vagy édesítve is fogyasztható.
Tipp – még frissítőbb teaélmény
Nyáron, ha lehetőséged van rá, próbáld ki, hogy a Zhourat teát friss növényi részekből készíted el. Bár így nem tudsz nagyobb mennyiséget előre bekeverni, hiszen a növényi részeket mindig frissen kell begyűjtened, ám cserébe sokkal selymesebb, lágyabb ízélményben lesz részed.
Reggel elkészíthetsz akár egy nagyobb kancsó teát is, amelyre napközben rájárhat a család.
Egészségedre!
Ha tetszett a recept, oszd meg ismerőseiddel is.
You must be logged in to post a comment.